به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی در مراسم بهره برداری از پروژه شبکه دسترسی فیبر نوری منازل با اشاره به هدف گذاری دولت برای استفاده از تکنولوژی های ارتباطی در اقتصاد کشور گفت: سیاست ما در دولت دسترسی آزاد به اطلاعات برای مردم است و با همه فشارهایی که روی ما بوده تاکنون در این زمینه عقب نشینی نکرده ایم.
وی حقوق شهروندی را حق تمامی مردم اعلام کرد و گفت: قسمت قابل توجهی از حقوق شهروندی مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات می شود و به غیر از آنچه که غیراخلاقی و علیه امنیت کشور باشد سایر این حقوق را حق مردم می دانیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه ما ایستادگی کردیم تا شبکه های اجتماعی باز باشند و فیلتر نشوند گفت: کسانی که تا دیروز برای خرید کانال و شبکه های اجتماعی سرمایه گذاری می کردند امروز به دنبال بستن این شبکه ها هستند اما ما این شبکه ها را جزو حقوق شهروندی می دانیم و در برابر فیلترینگ این شبکه ها مقاومت می کنیم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر نگاه ویژه دولت به کاهش شکاف دیجیتال گفت: امروز تمام روستاهای دارای بیش از ۸ خانوار تلفن ثابت دارند.
واعظی با تاکید بر اینکه رفع موانع کسب و کارهای نوپا و آنلاین از جمله برنامه ها برای ایجاد اشتغال در این حوزه است، خاطرنشان کرد: هم اکنون محدودیتی برای توسعه اشتغال در بحث خدمات این حوزه وجود ندارد و بستر مناسب ایجاد شده است.
وی گفت: شبکه ملی اطلاعات بعد از گذشت ۱۴ سال و طبق تاکیدات برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه راه اندازی شده است و در این بستر حلقه مفقوده، دسترسی منازل، بنگاه ها و دانشگاه ها از طریق فیبر نوری بوده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه امروز شبکه دسترسی فیبر نوری آغاز به کار کرده است، گفت: ما اصرار داشتیم که این پروژه در این دولت انجام شود تا بتوانیم از زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات برای ارائه خدمات ارتباطی به مردم استفاده کنیم. در حال حاضر این سرویس توسط شرکت مخابرات ایران اجرایی شده و اپراتور چهارم فیبر نوری نیز در حال جذب سرمایه گذار خارجی برای اجرای این پروژه است.
به گفته واعظی، اپراتور ایرانیان نت به دلیل محدودیت های مالی صاحبان سهام تاکنون امکان اجرای این پروژه را پیدا نکرده اند و به همین دلیل در حال جذب سرمایه گذاری خارجی برای این پروژه هستند.
وزیر ارتباطات اجرای این پروژه را تحول اساسی در بخش دسترسی به شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: ما به سرعت در حال پیشرفت هستیم اما برخی به دنبال این هستند که دستاوردهای دولت را تخریب کنند.
واعظی گفت: کسانی که تا پیش از این در این وزارتخانه مسئول بودند و نتوانستند شبکه ملی اطلاعات را به جایی برسانند و راه بیندازند امروز می گویند راه اندازی این شبکه کار خاصی نبوده و دولت یازدهم فقط موفق شده که تنها ۱۰ درصد این پروژه را اجرایی کند.
واعظی با اشاره به تحولات صورت گرفته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کارنامه عملکرد خود را تشریح کرد و گفت: ظرفیت شبکه انتقال کشور ۱۱ برابر شده و ۱۰ هزار گیگابیت ظرفیت دارد در همین حال شبکه پهن باند ۱۵ برابر شده و به ۱۰ هزار گیگابیت ظرفیت رسیده است.
وی ادامه داد: بالغ بر ۹۰۰ شهر کشور پوشش نسل سوم و ۷۴۲ شهر پوشش نسل چهارم موبایل دارند و تا پایان دولت تمامی شهرهای کشور به نسل سوم موبایل مجهز می شوند.
واعظی با بیان اینکه ۲۷ هزار روستا دارای اینترنت هستند، گفت: از ابتدای دولت تاکنون ۱۹ مرکز داده توسط دولت راه اندازی شد و هم اکنون تعداد دیتاسنترها به بیش از ۵۰ مرکز رسیده است.
وزیر ارتباطات راه اندازی ۷ مرکز تبادل ترافیک اطلاعات را از دیگر اقدامات صورت گرفته عنوان کرد و افزود: در سال ۹۲ سه میلیون کاربر اینترنت داشتیم و هم اکنون بالغ بر ۴۳ میلیون نفر در کشور از اینترنت استفاده می کنند.
به گفته وی سیاست دولت، سیاست توسعه است و با تمام محدودیت هایی که داشته در این حوزه تلاش کرده و همواره حامی فناوری ارتباطات و اطلاعات بوده است.
به گزارش مهر، در مراسم افتتاح شبکه فیبر نوری منازل ۵ تفاهمنامه همکاری با دانشگاه های شریف، امیرکبیر، تبریز، اصفهان و فنی و حرفه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر ارتباطات مسئولان مخابرات ایران و روسای دانشگاه های اعلام شده به امضا رسید.
این تفاهم نامه ها با هدف تربیت نیروی انسانی در دانشگاه ها و بومی سازی دانش شبکه دسترسی فیبر نوری منعقد شد در همین حال تفاهم نامه ای با سازمان نظام مهندسی کشور برای استانداردسازی این تکنولوژی و نیز تفاهم نامه همکاری با سندیکای صنعت مخابرات برای تولید تجهیزات مرتبط با این شبکه به امضا رسید.
نظر شما